Direcció d’Actors | amb Montse Rodríguez

Treball intensiu de quatre dies d'immersió a la direcció d'actors!

Quatre dies per submergir-se en l’univers de Montse Rodríguez. Actriu, pedagoga i directora escènica de projectes molt innovadors i actuals, com per exemple AKA. Espectacle guanyador de quatre Premis Butaca i dos Premis Max i que actualment encara podem veure damunt dels escenaris.

“Per dirigir intèrprets cal conèixer els mecanismes que s’utilitzen per arribar a caminar i emocionar-se com ho fa el personatge que s’interpreta. Buscarem maneres de comunicar allò que volem aconseguir i trobarem com arribar a les emocions i comportaments que ens convé.
Pel que fa a la posada en escena, farem un volt per diferents estils escènics formals per obrir el ventall i veure que no hi ha una sola manera de fer. Les persones que estan al càrrec de conduir un espectacle creen un llenguatge escènic pel que la companyia navegarà.
A partir d’una escena o un monòleg escollit, ens endinsarem en aquest minuciós joc de la direcció.

QUAN?

Intensiu de 20 hores

> dilluns 20, dimecres 22, dijous 23 i divendres 24 de desembre

> de 09.00 h a 14.00 h

PREU

180€

Montse Rodríguez

Llicenciada per l’Institut del Teatre de Barcelona en interpretació. Combina la seva faceta d’actriu amb la de direcció teatral i la de pedagoga.

Com a actriu ha treballat en diferents disciplines en espectacles de text, de titelles, espectacles visuals i de teatre-dansa.

Ha participat en obres que s’han pogut veure al Mercat de les Flors (amb ¿Bailamos? De Sèmola Teatre), al TNC (amb Esperanto de Sèmola Teatre), a la sala Beckett (amb Cor de Montserrat Mas), etc. I ha actuat sota la batuta de professionals com Marta Carrasco ( a Dies Irae en el Réquiem de Mozart), Lluís Danés (a Tranuites Circus), Alberto Velasco (a Dance to Death), entre d’altres, i amb companyies com Sèmola Teatre, Teatre Nu i CorCia. I ha estat co-fundadora de dues companyies noves amb les que ha actuat en diferents espectacles.

Com a directora ha dirigit al voltant d’unes quinze peces teatrals començant el 2007 amb Punxes a la sorra de Jordi Roca. Les obres més destacables són A.K.A. (Also Known As) de Daniel J. Meyer, Ricard de 3r i Sóc una màquina de Gerard Guix, Antígones 2077 d’Aina De Cos-Estrada i Caixes de Marc Artigau. Actualment està en l’inici de la producció de varis espectacles amb la seva companyia AKA TEATRO S.L. i al juny del 2022 participarà en el projecte Dramatúrgia Emergent Europea: Bèlgica, del TNC, dirigint l’obra Fairfly de Joan Yago al teatre KVS de Brusel·les.

En la seva faceta de directora ha rebut varis premis en la categoria de millor direcció per l’obra ja citada A.K.A. (Also Known As), tals com el Premi Butaca el 2018 i el Premi Teatre Barcelona. Amb aquesta obra s’han fet a dia d’avui, més de 250 representacions arreu del territori espanyol i ha estat en sales com la Villarroel, el Teatre Lliure i la sala FlyHard a Barcelona i el Teatro de la Abadía, el Teatro del Barrio i el Teatro Quique San Francisco a Madrid.

Com a pedagoga porta més de vint-i-cinc anys dedicant-se a la docència en diferents escoles de teatre.

¿Necesitas ayuda?