Àgata Casanovas

agata_casanovas

Àgata Casanovas

Realitza estudis superiors de fotografia a l’Escola d’Art Serra i Abella, i el Recorregut de Formació Professional d’Interpretació a l’Escola Aules de Barcelona, dirigida per Daniel Anglès. Professionalment, com a actriu ha participat en les produccions Boris Godunov de La Fura dels Baus, Black Box de Marc Angelet i I Love New York d’Iban Valero. És cofundadora de les companyies Projecte JK052, La Confiteria Teatre i Madam Teatre.

Ha sigut Productora Executiva de Deudeveu, La Guapa Teatre i Teatre d’Estrangis. Juntament amb Iban Valero escriu l’obra (S)hanghai (o Composició En Blau, Vermell I Groc De 1930), de la qual es fa una lectura dramatitzada a l’Obrador de la Sala Beckett amb direcció de Cristina Genebat. Dramaturga i directora de Loop, espectacle infantil encarregat per l’Associació Cultural de Granollers.

Dirigeix El Soldadet De Plom de Marc Angelet, Aquests Cinc Anys de Jason Robert Brown a la Sala Cabanyes de Mataró i 3efímers de Gerard Guix, Marc Angelet i Javi J. Moyano a la Nau Ivanow de Barcelona. Direcció dels espectacles White Rabbit (dramatúrgia de Felix Herzog), Germans (dramatúrgia d’Anna Piqué) i R.I.P (dramatúrgia de Javi J. Moyano) a MicroTeatre Barcelona. Treballa amb Daniel Anglès com a Adjunta de Direcció a la producció Per Sobre De Totes Les Coses al Teatre Gaudí Barcelona (Madam Teatre), amb Fun Home a l’Onyric – Teatre Condal (No Day But Today) i amb Rent a l’Aliança del Poblenou (No Day But Today) i a l’Onyric – Teatre Condal (Focus).

Directora i cofundadora, juntament amb Sergi Espina i Gerard Guix, de la companyia teatral Las Bestias, on dirigeix Dirrrty Boys que s’estrena al Teatre Akadèmia.

En fotografia, desenvolupa el seu treball entorn les arts escèniques realitzant books fotogràfics i portant la imatge de diferents espectacles teatrals i musicals.

“Una cultura sana ha d’enfrontar-se als clàssics com si s’haguessin escrit avui dia: les interpretacions de manera conservadora no valen, aquells textos escrits fa tants anys s’han de reinterpretar.”

KATIE MITCHELL

¿Necesitas ayuda?