Alícia Serrat

Alícia Serrat

Actualment compagina la seva feina com a directora i dramaturga amb la de
compositora, lletrista, adaptadora i docent. 

Recentment ha signat l’adaptació d’Assassinat a l’Orient Express (Teatre Condal 2021) junt amb Iván Morales. 

És la directora i co-guionista de la darrera edició de la Gala Catalunya Aixeca el teló (Gran Teatre del Liceu 2021) i participa com a guionista i compositora al programa de Tv3 CELEBREM! Presentat i creat per Guillem Albà. 

Escriu i dirigeix els espectacles musicals El temps que no tindrem,  Tot el que no ens vam dir,  Per si no ens tornem a veure (Teatre Maldà de Barcelona).

És co-autora del musical Pegados, guanyador de Premi Max al millor espectacle el 2010, pel que també rep el Premi Butaca a Millor Actriu de musical, i guanya també el Premi Butaca al Millor Musical, i la millor Composició Musical. L’espectacle ha fet el salt internacionalment i ha estat representat a Mèxic, Argentina, Brasil, Puerto Rico,
Colòmbia, Alemanya, República Dominicana, Panamà i Itàlia. En signa també la co-direcció, de la nova producció (Teatre Goya de Barcelona/ Teatre Condal 2020.)

Al 2018 participa també com a guionista, compositora i ajudant de direcció de la Gala Catalunya aixeca el teló i forma part de l’equip artístic de Calma!, l’espectacle de Guillem Albà, (estrenat al Temporada Alta de Buenos Aires i actualment a La Villarroel de Barcelona.)

És adjunta en la direcció de Los monólogos de la vagina (Teatre Capitol, 2020) (Teatro Nuevo Alcalá 2021). 

Signa la direcció escènica del concert benèfic Amor x Amor (Teatre Victòria/ Teatre Condal i Teatre Goya de Barcelona) que enguany arriba a la seva sisena edició. 

Dirigeix l’espectacle Mierda de artista (Teatros del Canal, Teatre Poliorama i Barts Teatre) amb el que guanya el Premi BroadwayWorld a la Millor Direcció l´any 2014.

Inaugura també el cicle de Compositors de Teatre Musical catalans ORIGINALS, on
presenta les seves cançons. 

Dirigeix l’espectacle Patufet, estrenat al Teatre Coliseum i posteriorment al Teatre Victòria de Barcelona. I dirigeix també, la seva versió en castellà, al Teatre Rialto de Madrid. 

Co-dirigeix junt amb Ivan Tàpia l’espectacle Escape Show (Teatre Poliorama de Barcelona/ Teatros del Canal de Madrid).

Com a lletrista, destaquen les seves adaptacions de les pel·lícules Hotel Transilvania 3 (en castellà I català) i Smallfoot (en català); així com la dels espectacles Jesucristo Superstar, La Bella y la Bestia, El último jinete, Chicago, El Cabaret de los hombres perdidos o les adaptacions del programa de televisió de rtve Empieza el espectáculo.

Col·labora també com a lletrista als discs Tot aquest soroll, Mímulus i Oceans de Clara Peya.

Actualment és professora de guió a l’ESCAC (Escola Superior de Cinema de Catalunya). 

“La fórmula de la felicitat i l’èxit és aconseguir ser tu mateix
de la manera més intensa possible.”

MERYL STREEP

¿Necesitas ayuda?