Beatriz Macías

beatriz_macias

Beatriz Macías

Graduada en Dansa Contemporània pel Conservatori Professional de l’Institut del Teatre, l’any 2009. 

Aquest mateix any entra a formar part d’IT Dansa, La companyia Jove de l’Institut del Teatre, dirigida per Catherine Allard. Treballa amb coreògrafs de prestigi internacional com Ohad Naharin, Jiri Kylian, Sidi Larbi, Rafael Bonachela, Alexander Ekman, entre d’altres, tant dins el territori català i espanyol com a França i Holanda.

Durant la temporada 2011/2012 treballa com a ballarina titular a la Companyia Nacional d’Islàndia Íslenski dansflokkurinn / Iceland Dance Company, dirigida per Katrín Hall. 

Des del 2013 i fins a l’actualitat, treballa com a coreògrafa i ballarina per a la companyia El Ballet Imperial de la Reina Rosamunda, dirigida per Marc Hervàs, amb qui signa la coreografia de dos espectacles de dansa i teatre gestual per a públic familiar: Escenes d’infants, l’any 2011; i El Meu Príncep Blau, l’any 2017, que s’estrena al Festival de Teatro Clásico de Almagro, actualment en gira pel territori català. 

L’any 2019 entra a formar part com a actriu de la companyia PontenPie, dirigida per Sergi Ots, dins de l’espectacle Loo, de teatre gestual per a públic familiar, espectacle en gira per Europa i Àsia. El mateix any signa la coreografia de l’espectacle Fins als… Nadals, una producció de Daniel Anglès amb dramatúrgia de Míriam Escurriola i direcció musical de Jordi Taixés, estrenat al Club del Teatre Condal de Barcelona el desembre del 2019. 

També, en diverses ocasions, ha col·laborat amb El Gran Teatre del Liceu, en la vessant educativa: creant i impartint tallers participatius per a nens i famílies al voltant de la programació de dansa del teatre. Així mateix participa en el projecte educatiu Segni Mossi: una recerca de tècniques que obrin la dansa a altres disciplines artístiques com la pintura i el teatre.

Paral·lelament, mai ha deixat de banda la docència, treballant a diferents escoles de dansa a Barcelona i arreu. 

“”No tengo interés en cómo se mueve la gente, si no en qué les mueve.”

PINA BAUSCH

¿Necesitas ayuda?