Elena Fortuny

elena_fortuny

Elena Fortuny

Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona, Premi Extraordinari de l’especialitat d’Interpretació, i Llicenciada en Economia per la UPF.

Amb més de vint anys d’experiència professional com actriu, ha treballat amb directors i directores de reconegut prestigi com Josep Maria Mestres, Ariel Garcia-Valdés, Tamzin Townsend, Carol López, Juan Carlos Martel-Bayod o Roberto Romei entre d’altres, i s’ha especialitzat en la interpretació de teatre contemporani de text. Entre els seus treballs més recents destaquen la seva interpretació a Sarab d’Albert Tola, dirigida per Andrea Segura, al Teatre Akadèmia i Assaig sobre la Lucidesa, adaptació teatral de la novel·la homònima de José Saramago, de la qual n’és també productora, al Teatre Lliure, dins el GREC 2018 i en temporada al Teatre Akadèmia el 2019. 

La temporada 2019-2020 també dirigeix Sin título, amb dramatúrgia de Jumon Erra a partir de Comedia sin título de Federico García Lorca dins l’Arnau Itinerant 2019, Per un sí o per un no, de Nathalie Sarraute, al Teatre Akadèmia; i s’incorpora com a actriu a la gira de Lapònia, escrita i dirigida per Cristina Clemente i Marc Angelet.

Ha treballat també com actriu de televisió (Porca Misèria, Ventdelplà, La Riera, La Valla, Nasdrovia, entre d’altres) i cinema (Amar en defensa propia, Las dos vidas de Andrés Rabadán). Amb més quinze anys de trajectòria docent en arts escèniques és també coach d’actors i actrius professionals en els àmbits de la interpretació i la dicció catalana i castellana i directora d’escena (La distància entre el llamp i el tro, Los niños oscuros de Morelia, Sin título, Per un sí o per un no).

És membre de la companyies La Danesa (Sin título, Assaig sobre la Lucidesa, Un disgust danès, La distància entre el llamp i el tro), de la qual també n’és fundadora i Nigredo (Niño Fósil, Los niños oscuros de Morelia, Vino Lunar).

“Que el meu punt de vista no oblidi la ceguesa que el fa possible.”

PABLO MESSIEZ

¿Necesitas ayuda?