Jumon Erra

Jumon Erra

Director i dramaturg, ha adaptat i dirigit la novel·la de William Kotzwinkle El nedador del mar secret (Temporada Alta, TNC, Premi Quim Masó 2020). Premi Beca Barcelona a la recerca artística amb Pere Faura. Va adaptar la novel·la de José Saramago Assaig sobre la lucidesa -Grec 2018- Teatre Lliure i Teatre Akadèmia 2019, per a la companyia La Danesa de la que és membre fundador. Amb la Danesa  també escriu la dramatúrgia de l’espectacle de teatre comunitari sintítulo, projecte de l’Arnau itinerant -2019-. Dramaturg de l’espectacle Mili KK  -Temporada Alta 2018- Espai Brossa 2019- Nominat al Premi Butaca nous formats.

Llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre treballa com actor i guionista a TV3, Catalunya Ràdio i RAC1 entre 1997 i 2001. Treballa també com a defensor dels drets humans a Colòmbia, Regne Unit i Estats Units. Amb La Danesa ha escrit i dirigit Un disgust danès, i co-dirigit La distància entre el llamp i el tro. Estrena diferents peces curtes i també ha estat ajudant de direcció d’Andrés Lima (Ciara – Teatre Akademia) i Sergi Pompermayer (New Order – Sala Flyhard)  entre d’altres, i és l’autor d’un dels monòlegs de l’espectacle DesigJam dirigit per Neil Labute (La Seca 2013).

Un cop has comprès que la vida és molt cruel, l’única reacció possible és viure amb tota la humanitat, l’humor i la llibertat que puguis.

SARAH KANE

¿Necesitas ayuda?