Míriam Escurriola

Míriam Escurriola

Llicenciada en Interpretació per l’Institut del Teatre i en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Estrenarà aquest 2020 la creació Boira a les Orelles amb els Pirates Teatre a El Maldà Teatre. Signa el 2019 la direcció i dramatúrgia del cabaret de creació Akelarre (The Feliuettes, producció El Maldà) que tanca la primera temporada i gira per Catalunya durant aquesta temporada. També durant el 2019 tanca com a creadora i intèrpret el laboratori de creació As punk as possible (Vulnus, UOC, Sala Beckett) i estrena com a directora i dramaturga Fins als… Nadals, cabaret de creació al Club Condal (Aules Produccions, Teatre Condal). Anteriorment al 2018 signa la direcció i dramatúrgia de la peça Ibsen Afrerpop. Un tribut a Hedda Gabler amb La Haus Cia. estrenada el Teatre de L’Escorxador de Lleida.

En televisió participa actualment en la tercera temporada de la sèrie Com si fos ahir (TV3) amb el personatge de repartiment Miren. I també ha participat en les sèries Ciencia Forense La 2-TVE, les sit-com Casting, Contactes Xtranys i Xtranys per a la XTLV i en la sèrie De moda de TV3.

En doblatge ha treballat doblant en català, castellà i espanyol llatí les sèries El Dr. W, Flying Squirrels i Tin & Tan (Magoproductions / TV3-K3 / TVE / Señal Colombia).

Treballa com a directora i creadora per la companyia Les Impuxibles amb la Clara i l’Ariadna Peya sota els llenguatges contemporanis de la dansa-teatre, la música en directe i el videoart. El 2015 estrenen Limbo (Teatre Gaudí, Firatàrrega 2016 i Sala Beckett 2017) i anteriorment els muntatges Mrs. Death. Un Diàleg amb Espriu i (A) Murs. A love story. Consolidant així una trajectòria després de la repercussió artística del seu primer projecte amb la companyia, Tot és Fum (IPAM /Festival Grec 2013).

També com a directora signa la direcció escènica Com Panys. 10 anys del Brossa Quartet de Corda dins el Festival Grec 2016 al Mercat de les Flors. I anteriorment amb el Brossa Quartet de Corda i la cantant Judit Neddermann el Viatge d’hivern de Schubert al Petit Palau de la Música Catalana, 2015.

Debuta el 2002 com a intèrpret i des de llavors, aquests divuit anys de carrera han estat un espai per combinar la seva faceta d’intèrpret (teatre i audiovisual), creadora i directora escènica sempre amb el motor i la passió d’explicar històries, de trobar la manera genuïna per transmetre-les i d’aprofundir en les emocions, el cos i la paraula.

“Por suerte, la naturaleza me ha dotado de una curiosidad irracional hasta para las cosas más nimias. Eso me salva. La curiosidad es lo único que me mantiene a flote. Todo lo demás me hunde. ¡Ah! Y la vocación. No sé si sería capaz de vivir sin ella.”

PEDRO ALMODÓVAR

Utilitzem cookies per oferir-te una millor experiència.