Míriam Escurriola

Míriam Escurriola

Llicenciada en Interpretació per l’Institut del Teatre i en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Prepara pel 2022 com actriu i creadora la peça Retales. Una aproximació apassionada a maniquins lorquians i altres éssers investigant sobre la figura de Lorca; i la direcció de la producció Isthar amb la Cia Les Candidates. Serà la mirada externa dels projectes Kinètic de l’edició 21-22 assistint des de la perspectiva professional de creació escènica a cinc companyies emergents.
Anteriorment, estrena com a dramaturgista al gener del 2021 la creació Boira a les orelles amb els Pirates Teatre a El Maldà Teatre (BCN). Firma el 2019 la direcció i dramatúrgia del cabaret de creació Akelarre (The Feliuettes, producció El Maldà) que torna al 2020 amb la segona temporada a El Maldà, iniciant gira per Catalunya i resta d’Espanya.També durant el 2019 tanca com a creadora i intèrpret el laboratori de creació As punk as possible (Vulnus, UOC, Sala Beckett) i estrena com a directora i dramaturga Fins als… Nadals, cabaret de creació al Club Condal (Aules Produccions, Teatre Condal). Anteriorment al 2018 signa la direcció i dramatúrgia de la peça Ibsen Afrerpop. Un tribut a Hedda Gabler amb La Haus Cia. estrenada el Teatre de L’Escorxador de Lleida.

En televisió participa en la tercera i quarta temporada (2019-2021) de la sèrie Com si fos ahir (TV3) amb el personatge de repartiment Miren. I també ha participat en les sèries Ciencia Forense La 2-TVE, les sit-com Casting, Contactes Xtranys i Xtranys per a la XTLV i en la sèrie De moda de TV3.

En doblatge ha treballat doblant en català, castellà i espanyol llatí les sèries El Dr. W, Flying Squirrels i Tin & Tan (Magoproductions / TV3-K3 / TVE / Señal Colombia).

Treballa com a directora i creadora per la companyia Les Impuxibles amb la Clara i l’Ariadna Peya sota els llenguatges contemporanis de la dansa-teatre, la música en directe i el videoart. El 2015 estrenen Limbo (Teatre Gaudí, Firatàrrega 2016 i Sala Beckett 2017) i anteriorment els muntatges Mrs. Death. Un Diàleg amb Espriu i (A) Murs. A love story. Consolidant així una trajectòria després de la repercussió artística del seu primer projecte amb la companyia, Tot és Fum (IPAM /Festival Grec 2013).

També com a directora signa la direcció escènica Com Panys. 10 anys del Brossa Quartet de Corda dins el Festival Grec 2016 al Mercat de les Flors. I anteriorment amb el Brossa Quartet de Corda i la cantant Judit Neddermann el Viatge d’hivern de Schubert al Petit Palau de la Música Catalana, 2015.

Debuta el 2002 com a intèrpret i des de llavors, aquests divuit anys de carrera han estat un espai per combinar la seva faceta d’intèrpret (teatre i audiovisual), creadora i directora escènica sempre amb el motor i la passió d’explicar històries, de trobar la manera genuïna per transmetre-les i d’aprofundir en les emocions, el cos i la paraula.

“Por suerte, la naturaleza me ha dotado de una curiosidad irracional hasta para las cosas más nimias. Eso me salva. La curiosidad es lo único que me mantiene a flote. Todo lo demás me hunde. ¡Ah! Y la vocación. No sé si sería capaz de vivir sin ella.”

PEDRO ALMODÓVAR

¿Necesitas ayuda?