Montse Rodríguez

Montse Rodríguez

Llicenciada per l’Institut del Teatre de Barcelona en interpretació. Combina la seva faceta d’actriu amb la de direcció teatral i la de pedagoga.

Com a actriu ha treballat en diferents disciplines en espectacles de text, de titelles, espectacles visuals i de teatre-dansa.

Ha participat en obres que s’han pogut veure al Mercat de les Flors (amb ¿Bailamos? De Sèmola Teatre), al TNC (amb Esperanto de Sèmola Teatre), a la sala Beckett (amb Cor de Montserrat Mas), etc. I ha actuat sota la batuta de professionals com Marta Carrasco ( a Dies Irae en el Réquiem de Mozart), Lluís Danés (a Tranuites Circus), Alberto Velasco (a Dance to Death), entre d’altres, i amb companyies com Sèmola Teatre, Teatre Nu i CorCia. I ha estat co-fundadora de dues companyies noves amb les que ha actuat en diferents espectacles.

Com a directora ha dirigit al voltant d’unes quinze peces teatrals començant el 2007 amb Punxes a la sorra de Jordi Roca. Les obres més destacables són A.K.A. (Also Known As) de Daniel J. Meyer, Ricard de 3r i Sóc una màquina de Gerard Guix, Antígones 2077 d’Aina De Cos-Estrada i Caixes de Marc Artigau. Actualment està en l’inici de la producció de varis espectacles amb la seva companyia AKA TEATRO S.L. i al juny del 2022 participarà en el projecte Dramatúrgia Emergent Europea: Bèlgica, del TNC, dirigint l’obraFairfly de Joan Yago al teatre KVS de Brusel·les.

En la seva faceta de directora ha rebut varis premis en la categoria de millor direcció per l’obra ja citada A.K.A. (Also Known As), tals com el Premi Butaca el 2018 i el Premi Teatre Barcelona. Amb aquesta obra s’han fet a dia d’avui, més de 250 representacions arreu del territori espanyol i ha estat en sales com la Villarroel, el Teatre Lliure i la sala FlyHard a Barcelona i el Teatro de la Abadía, el Teatro del Barrio i el Teatro Quique San Francisco a Madrid.

Com a pedagoga porta més de vint-i-cinc anys dedicant-se a la docència en diferents escoles de teatre.

“La fórmula de la felicitat i l’èxit és aconseguir ser tu mateix
de la manera més intensa possible.”

MERYL STREEP

¿Necesitas ayuda?