Pere Faura

Pere Faura

Després d’assolir el grau mig d’estudis musicals en flauta travessera i cant, el 1999 cursa dos anys de Direcció i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona. El 2006, es llicencia en coreografia per la School for New Dance Development (SNDO) d’Amsterdam i el 2011 per l’Amsterdam Master of Choreography a la Universitat de les Arts d’Amsterdam (AHK). També es gradua en el Màster en Cultura de Pau de la Càtedra UNESCO de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La seva peça de graduació de la SNDO This Is A Picture Of A Person I Don’t Know (2006) guanya l’ITS Choreography Award i és seleccionada per la gira DansClick d’Hoalnda a més de girar internacionalment. El 2007 entra com a coreògraf resident al Teatre Frascati d’Amsterdam, on crea, entre d’altres, la peça Striptease, que gira internacionalment durant més d’onze anys. El 2009 rep el prestigiós premi Charlotte Kohler Price a la seva jove carrera i el 2011, després de graduar-se del Màster de Coreografia amb les creacions Coser Y Cantar i Bomberos Con Grandes Mangueras, torna a Barcelona. Amb el suport del Mercat de les Flors, coprodueix Sin Baile No Hay Paraíso (2015), Premi Aplaudiment / Premis FAD Sebastià Gasch d’Arts Para-teatrals, així com Sweet Fever (2016) i Sweet Tyranny (2017), Premi Butaca al millor espectacle de dansa. El 2018 passa a ser coreògraf resident del Mercat de les flors per un període de quatre anys, des d’on vehicula Ballar És Cosa De Llibres (2018), Premi Butaca a millor espectacle familiar, Incurables (2019) i Rèquiem Nocturn (2020).

Ha creat coreografies per a musicals i espectacles teatrals com La Importància De Ser Frank (TNC 2017), Àngels A Amèrica (Teatre Lliure 2018), Aquella Nit (La Villarroel 2020), T’Estimo Si He Begut (Poliorama 2020) o el Màgic d’Oz (Teatre Condal 2020), tots dirigits per David Selvas. I ha coreografiat la Gala Literària Nit de Santa Llúcia 2013organitzada per Òmnium cultural, la Gala d’entrega dels Premis Martí Gasull 2018 organitzats per La Plataforma per la Llengua i la Gala dels Premis Gaudí 2020 del cinema català.

Com a docent, ha impartit nombrosos tallers i classes. En els darrers dos anys, ha format part del programa pedagògic Flipart de la Diputació de Barcelona, ha dirigit un taller de creació per a joves migrats en el Museu d’Història i Immigració de Catalunya i ha liderat el projecte Beethoven En Moviment, impulsat pel Teatre Atlàntida de Vic, coreografiant més de 20 grups de set centres educatius diferents.

El 2018, va dissenyar, presentar i realitzar els tallers de dansa que formaven part del programa de televisió Babllar, emès pel Canal33 diverses vegades.

“In today’s world, everything seems like some sort of long audition”.

BOB FOSSE

Utilitzem cookies per oferir-te una millor experiència.