Sergi Cuenca

Sergi Cuenca

Va estudiar piano amb Maria Coma, Montserrat Gabarrós i Jordi Vilapriñó, harmonia, contrapunt i fuga amb Ricard Cuadra, composició i instrumentació amb Josep Soler, direcció d’orquestra amb Lluís Vila i Antoni Ros-Marbà i cant amb M. Àngels Miró i Susanna Domènech. El 1996 obtingué menció d’honor de cant al conservatori de Barcelona.

Els seus primers passos musicals van ser al seu poble, Puig-reig, on encara a la infantesa i adolescència va cantar i acompanyar la Coral Infantil Cors Alegres, i posteriorment va cantar i tocar com a segon pianista amb la coral Polifònica de Puig-reig.

Ha estat professor de l’Escola Municipal de Música de Berga, on fou també director de la coral i de la Banda; ha col·laborat com a director amb l’orquestra de cambra del Berguedà. Ha estat molt vinculat amb la música de la Patum, on a més de tocar i dirigir la banda que toca acompanyant els salts i balls a la plaça, ha fet arranjaments i ha composat noves peces per a la festa. D’altra banda, ha estat implicat en l’organització i la direcció dels Concerts de la Patum, Memorial Ricard Cuadra i actualment encara hi participa. També ha estat professor de l’escola Aules de Barcelona.

El primer musical en què va treballar va ser Rent (1999) com a pianista i director musical en la gira i temporada a Madrid. Posteriorment ha estat pianista i director musical assistent d’El Temps De Planck de Sergi Belbel i Òscar Roig, dins el Festival Grec 2000. Ha estat a càrrec de la coordinació musical de Notre-Dame De Paris. Ha estat director musical assistent de Gaudí, de Jordi Galceran, Esteve Miralles i Albert Guinovart, i Orfeu Als Inferns al Teatre Romea de Barcelona. Ha exercit la direcció musical a Porter Paradís (2003) d’Ever Blanchet sobre la vida de Cole Porter i amb música d’aquest autor; també a l’obra Paradís (2005). L’any 2004 va actuar com a primer pianista i director musical ocasional de l’aclamat musical Mar I Cel amb Dagoll Dagom. El 2007 va ser finalista als premis Max en l’apartat de direcció musical per Hop!era.

Amb El Musical Més Petit ha participat com a pianista en els programes de ràdio de Catalunya Cultura La quarta paret i Faunes, i com a director musical de Molt Soroll X Shakespeare; ha estat director musical del doblatge en català i castellà de la pel·lícula Kikirikú I La Bruixa i director musical i pianista del musical Hedwig & El Centímetro Cabreado. També ha estat el director musical de les obres: Off Broadway (2005), Tu, Jo, Ell, Ella… I 10 Anys Més (2006), De Pel·lícula (2007), Aquests Cinc Anys (2008), El Llibre De La Selva (2010).

El 2009 es va fer càrrec de la direcció musical de l’espectacle Chicago a Madrid, i el 2011 de la direcció musical de Hair, també a Madrid. Seguint en aquesta línia, el 2013 es va fer càrrec de la direcció de l’orquestra a El Rey León a Madrid. En el camp de l’òpera, va fer una primera incursió en el teatre líric el setembre de 2014, com a assistent de direcció musical a l’òpera El Barber De Sevilla, i actualment continua com a assistent del director del Gran Teatre del Liceu, amb el també puig-regenc Josep Pons i Viladomat.

“La fórmula de la felicitat i l’èxit és aconseguir ser tu mateix
de la manera més intensa possible.”

MERYL STREEP

¿Necesitas ayuda?