Meritxell Duró

Meritxell Duró

Meritxell Duró es va formar com a actriu a l’escola de teatre Nancy Tuñón & Jordi Oliver, i durant molts anys paral·lelament a la seva contínua trajectòria professional, ha anat realitzant un entrenament setmanal com a improvisadora professional (amb la Companyia Planeta Impro, i Impro Training Center). També va combinar la seva vida professional amb formacions paral·leles en dansa a l’Escola de Dansa Area (Contemporani, Realise…), i l’Escola Luthiers (Claqué amb Isa Laso i Maria Bossy), i en cant (1r & 2n nivell de Estill Voice Crafft amb Hellen Rowson, i un seguiment continu amb Mamen Márquez i Daniel Anglès). A més a més, va fer interpretació de cançons amb Marcelo Detry, i des de ben petita va estudiar solfeig, harmonia, i acordió. Des de ben adolescent i fins a l’actualitat ha vinculat la seva vida a la pràctica del Kungfu (Art marcial del qual és mestra – Cinturó negre 3r DAN de HunGar), cosa que li ha acabat donant molt control corporal i un mestratge en tota mena de lluita tant a mà buida com amb armes tan occidentals (espasa, daga, escut, capa, destral…), com orientals (punyal, sabre, pal, llança, i tota mena d’alabardes).

En l’àmbit professional porta treballant més de vint anys en primera línia, i sempre que ha pogut ha combinat la seva passió/treball com a actriu/directora amb la seva vocació com a professora la interpretació. Actualment, està treballant en el musical Golfus de Roma de Focus (en cartell al Condal). El 2020 va ser professora d’interpretació dels alumnes de segon a l’escola Nancy Tuñón, i avui dia forma també part del professorat de l’Impro Training Center. Com a actriu ha treballat en molts i diversos grans muntatges com La Familia Addams de Let’s Go Entretainment (on feia el paper de l’àvia Addams), i amb la companyia La Cubana amb qui va arrancar la seva trajectòria professional i ha estat treballant-hi gairebé catorze anys (Mamma quiero ser famoso; Cómeme el coco negro; Campanades de boda; Gente bien; Homenatge al paral·lel; i d’altres actuacions vàries) amb lapsus temporals treballant amb altres companyies com Dagoll Dagom (La nit de Sant Joan i d’altres petits muntatges) o Els Comediants (Perséfone), o Planeta Impro (Improshow, Zapping, ImproFighters) també ha treballat com a coordinadora al Scream Park Horrorland.

La seva altra passió, la direcció, l’ha anat combinant sempre que les gires i llargues temporades fora li han permès, i ho ha fet en muntatges de tota mena (amb la Prod. La Coja-Madrid va dirigir el musical Un dia cualquiera, amb la companyia El Reto va fer dramatúrgia i direcció de Coitos, esta noche toca; amb la companyia Miss Burnett també va fer direcció i dramatúrgia de Cites and Sondheim; i a Andorra va dirigir durant anys la Companyia És Grata amb muntatges com La síndrome chukolsky, L’inspector de Nikolay Gogol o La gran nit de C.Clemente & J.M. Miró.)

Va treballar com a actriu a la televisió a Madrid amb la productora Globomedia en vàries produccions (sèrie La tira de la Sexta, i a la versió espanyola del Saturday Night Live de Cuatro) però sincerament no va seguir en aquesta direcció perquè li agrada el directe, el teatre, el repte de dia a dia.

“La fórmula de la felicitat i l’èxit és aconseguir ser tu mateix
de la manera més intensa possible.”

MERYL STREEP

¿Necesitas ayuda?