Pau Carrió

Pau Carrió

Barcelona, 1981

Llicenciat en Direcció Escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona (2004). És membre de la Junta del Cercle de Cultura del Cercle d’Economia.

Va formar part durant 6 temporades de l’equip de direcció artística del Teatre Lliure primer com a Assistent de l’equip de direcció (2008-10) i després com a Adjunt a la direcció artística (fins el 2014).

En la seva trajectòria com a director i dramaturg, el febrer de 2022 adapta i dirigeix Crim i Càstig de Fiodor Dostoievsky a la Sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure. El 2021 dirigeix Començar de David Eldridge una producció de Focus a la Sala Villarroel. Dirigeix també, Classe, d’Isseul Golden i David Horan una coproducció de SixtoPaz i La Villarroel i estrena el seu text Testimoni de Guerra al Teatre Nacional de Catalunya. El 2019 Guanya el PREMI QUIM MASÓ pel seu text Testimoni de Guerra. 

El 2017 va dirigir, versionari traduir Nit de Reis o el que vulguis de W. Shakespeare. Teatre Lliure. Festival GREC. Va estrenar també el mateix any,  la seva versió i direcció de L’Hostalera de Carlo Goldoni en una producció de la Perla 29. Reposada i en gira el 2018.

El 2016 va dirigir, versionar i traduir Hamlet de W.Shakespeare al Teatre Lliure. Premi Butaca a la millor interpretació. Reposada el 2017. També el 2016 va dirigir les tres sessions de poesia catalana, Tinta d’Ambrosia al Teatre Lliure.

El 2014 va dirigir, versionar i traduir Victòria d’Enric V de W.Shakespeare. Teatre Lliure i Festival GREC.

El 2013 va dirigir i traduïr Ivan i els gossos de Hattie Naylor al Teatre Lliure, Premi Crítica Serra d’Or al Millor espectacle teatral. Reposat i en gira la temporada següent.

El 2013 també dirigeix la lectura de La Sonata dels Espectres d’August Stindberg. Teatre Lliure. El mateix any conjuntament amb Marc Artigau va dirigir i coordinar el cicle per a companyies emergents Aixopluc a l’Espai Lliure .

La temporada 2011/12 al Teatre lliure ser responsable del cicle Cartes Lliures assumint la coordinació, la direcció i la dramatúrgia de les vuit sessions. De les quals se’n varen reposar Cartes des de Tahrir a La Seca Espai Brossa, les Cartes entre Porcel i Villalonga i Les Cartes Impertinents de M.A.Capmany en múltiples ocasions al mateix teatre Lliure.

L’any 2010, també al Teatre Lliure, va dirigir i realitzar la dramaturgia de l’espectacle poètic Només uns versos.

El 2009 va dirigir Hedda Gabler d’Henrik Ibsen, una producció de la Perla29 a Biblioteca Nacional de Catalunya.

El 2006, en la seva primera col·laboració amb el Teatre Lliure, va dirigir Davant de l’Home: Thomas Bernhard d’Esteve Soler.

Ha estat docent al Col·legi del teatre i a l’Obrador de la Sala Beckett entre d’altres escoles. Imparteix diferents cursos i tallers d’interpretació i ha participat en múltiples forums i taules de debat sobre el sector cultural. Ha muntat diversos actes institucionals, recitals i inauguracions per a diferents empreses i institucions, ha fet de guionista, de guitarrista i vocalista en diversos grups.

“La fórmula de la felicitat i l’èxit és aconseguir ser tu mateix
de la manera més intensa possible.”

MERYL STREEP

¿Necesitas ayuda?