SETMANA SANTA | Stage de Dansa amb Juanjo Hinojosa & Thérèse Lorenzo

Online Myths
Regulation in Australia

Neix el primer Stage de Dansa amb Juanjo Hinojosa & Thérèse Lorenzo organizat per Aules

Una proposta interdisciplinària pensada per a descobrir, entrenar i potenciar les teves inquietuds

La programació de l’Stage comptarà, en primer lloc, amb Thérèse Lorenzo –Dansa Contemporànea-, Juanjo Hinojosa –Latin Jazz– i finalment, les sessions de Cool Down a càrrec de Beatriz Macías on et podràs relaxar, estirar i cuidar després de les teves classes i preparar el cos per al pròxim dia.

“Crec que mai arribem a ser tan sincers i humans com quan ballem…”

José Limón
Juanjo Hinojosa ballant latin jazz

JUANJO HINOJOSA
 • Nascut a Tarragona, comença la seva formació de dansa com a ballarí esportiu de saló amb professors Espanyols, Italians i Belgues. Campió i subcampió en diverses ocasions del Campionat d’Espanya. També representa a Espanya en diversos campionats internacionals a tot Europa.
 • Després d’aquest període es forma com a ballarí de Jazz i Contemporani a Londres, Espanya i Alemanya. A més, fa algunes col·laboracions com a ballarí en televisió, cinema, musicals, òperes i diverses companyies de dansa a Espanya i Alemanya.
 • Com a coreògraf ha treballat per a “TUI Cruises” a Berlín, per als shows “Romanç & Dance”, “Deutsch Rock show”, “Zeitreise” i per a grans firmes com MERCEDES, ASUS, LOREAL, CREU ROJA, BOUNCE TPA Angola, NIVEA, DECATHLON… També ha coreografiat el vídeo musical “Amor Robotico” per Coreon Du “Shock Entertainment” a Miami.
 • Com a professor de dansa fa classes regulars i tallers internacionals de dansa per tot Alemanya, Suïssa, Àustria, Londres (Regne Unit), Bolzano, Milà (Itàlia), Luanda (Angola) i Madrid, Barcelona, Menorca i Tarragona.  

Fes una ullada al que proposa! 

· Coreògraf
https://vimeo.com/245605350

· Latin Jazz
https://vimeo.com/135086789

LATIN JAZZ

El Latin Jazz és conegut com una de les formes estètiques que sintetitza amb la cultura Llatinoamericana. D’aquesta manera, amb la immigració dels llatins especialment Cubans als Estats Units, principalment a Nova York, s’origina una fusió de música i dansa entre el conegut Jazz americà i els ritmes afro-cubans. Així, sorgeix el Latin Jazz que combina moviments i ritmes de merenga, salsa, mambo, lambada o samba amb tècnica de dansa jazz.

La classe començarà amb un escalfament, estiraments i insolacions corporals. En primer lloc, treballarem la tècnica de diferents ritmes afro-cubans fusionats amb tècnica de dansa Jazz a través de diferents diagonals i amb exercicis de coordinació i musicalitat. Finalment, acabarem amb una coreografia. La tècnica i moviments d’una classe de Latin Jazz són completament aconsellables sobretot, per millorar el nostre estil de qualsevol altra disciplina de ball i, gràcies al coneixement i pràctica dels variats ritmes afro-llatins, és més que recomanable per ajudar a millorar la musicalitat a l’hora de ballar.

Thérèse Lorenzo ballant en una actuació de dansa contemporània
THÈRÉSE LORENZO
 • Thérèse Lorenzo formada a França, ha format part de les comanyies de dansa contemporània “Claudie Simon” (Marsella), “Dora Feilane ( Aix en Provence), “Rui Horta” (Lisboa) i “Metros” de Ramón Oller desde el 1991 fins al 2001. Participa en diferents Gales de dansa amb Ramon Oller i Keith Morino a diferents ciutats (Madrid, Zaragoza, Jerez de le Frontera, …).
 • Com a docent ha format part de l’equip docent del CAD a Sevilla, a més de ser cap de departament i professora de l´Institut del Teatre (2006-2013). Com a coreògrafa juntament amb Lluís Pascual participa a “La jeunesse d´Europa danse en Avignon” i guanya el primer premi del concurs coreogràfic de Salt.
 • Amplia els seus coneixements amb formació en Stott pilates i actualment dirigeix el seu propi centre.

Aquí podeu veure a la Thérèse en acció.

DANSA CONTEMPORÀNIA

La tècnica de base utilitzada en la classe serà la tècnica J.Limón.
Aquesta, ajuda a desenvolupar una àmplia gamma d’expressió dramàtica i musicalitat en la dansa; emfatitza els principis orgànics de recuperació i caiguda, de suspensió i successió, el moviment de la respiració en el cos i la dinàmica del pes del cos durant el procés creatiu del moviment.
En la tècnica Limón és essencial desenvolupar consciència sobre les sensacions que se senten durant el moviment. Limón emfatitza la qualitat i els sentiments en el moviment.
D’aquesta manera, l’ús conscient de la respiració és clau per generar moviment.
Així, es permet que el moviment flueixi d’una manera contínua i que s’iniciï des del centre del cos. Es presta molta atenció als moviments de el tors, braços i mans.

En primer lloc, la classe s’iniciarà amb un escalfament basat en fomentar la consciència corporal, la llibertat articular, la flexibilitat de la columna i el treball del «core».
Es complementarà amb exercicis tècnics enfocats al control del cos, potència muscular i qualitat de moviment.
L’última part es dedicarà a diagonals i una variació amb la finalitat de desenvolupar tot el treball anteriorment citat i ajudar a cada alumne/a a desenvolupar un moviment expressiu.

Beatriz Macías preparant el cos, fent estiraments per guanyar flexibilitat i baixar el ritme a diversos nivells
BEATRIZ MACÍAS
 • Graduada amb Honors l’any 2009 en l’especialitat de Dansa Contemporània al Conservatori Professional de Dansa L’Institut del Teatre
 • El mateix 2009 entra a formar part d’IT Dansa, La companyia Jove de l’Institut del Teatre, dirigida per Catherine Allard. On treballa amb coreògrafs de prestigi internacional com Ohad Naharin, Jiri Kylian, Sidi Larbi, Rafael Bonachela, Alexander Ekman… entre d’altres i, on va tenir l’oportunitat de ballar a teatres tan mítics com El Gran Teatre del Liceu, El Teatre Grec o El Mercat de les Flors.
 • Durant l’any 2012 forma part de la Companyia Nacional d’Islàndia Íslenski dansflokkurinn / Iceland Dance Company, dirigida per Katrín Hall.
 • En tornar a Barcelona, el 2013, reprèn la docència, treballant a diferents escoles de dansa a Barcelona i arreu, Aules entre elles. Així, com el treball coreogràfic, ja que des de llavors i fins a l’actualitat és coreògrafa a la companyia de teatre i dansa familiar El Ballet Imperial de la Reina Rosamunda. Actualment, segueix treballant com a ballarina freelance en diferents projectes independents, amb coreògrafs com Les Filles Föllen, Gemma Güell o Sandra Navarro.
 • També ha col·laborat amb El Gran Teatre del Liceu, en el vesant educatiu, creant i impartint tallers participatius per a nens i famílies al voltant de la programació de dansa del teatre. 
COOL DOWN

Les sessions de “Cool Down” ens ajuden a acabar les pràctiques de dansa de manera saludable, a finalitzar el dia de manera conscient i activa, i a preparar el cos per al dia següent. Per tant, ens ajuden a relaxar i a baixar el ritme a diversos nivells:

 1. Cardiovascular
 2. Muscular
 3. Mental

Així com és molt important escalfar i preparar el cos abans de ballar, és igual d’important saber baixar el ritme adequadament i no parar de manera brusca.
Per tant, d’aquesta manera ajudem a reduir enrampades i contractures musculars, i a accelerar la recuperació cardiovascular després de l’exercici, i per tant el cansament.
Així mateix, és el millor moment per guanyar flexibilitat, i també per dirigir una “mirada” a l’interior i fer-nos més conscients del nostre cos i el nostre estat.

Stage Dansa amb Juanjo Hinojosa & Thérèse Lorenzo

* Quan
del 6 al 8 d’abril de 2020

10 h – 11.30 h   CONTEMPORANI
12 h – 13.30 h   LATIN JAZZ
13.30 h – 14.30 h   COOL DOWN

* Preu
Tria les opcions i el pack que més t’interessi:

 • Full Stage | 2 disciplines + Cool Down | 150€
 • Stage |  2 disciplines | 130€
 • Medium Stage |  1 disciplina + Cool Down | 95€
 • Teaser Stage |  1 disciplina | 75€

* On
AULES · ARTS ESCÈNIQUES
c/ Salvador Espriu, 47 · 08005 Barcelona

No t’ho pensis més i vine a disfrutar d’aquest Stage de dansa amb Juanjo Hinojoa, Thérèse Lorenzo i Beatriz Macías aquesta Setmana Santa!

En els següents enllaços podràs veure altres sessions internacionals i masterclass de dansa a Aules · Arts Escèniques:

2020-03-09T12:49:47+01:00 Març 9th, 2020|Categories: Sin categoría|0 Comments

Leave A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Contacto

Bienvenido a la página web de la escuela de artes escénicas AULES situada en Barcelona.

Creada en el 2003, desde entonces hemos formado nuevos intérpretes especializados en teatro musical, abierto nuestras puertas a profesionales nacionales e internacionales para ofrecer cursos y masterclass del máximo nivel y acogido a niños y niñas que se inician con nosotros en el proceso de aprendizaje artístico.

Un centro de referencia con propuestas adaptadas a todas las necesidades. Para recibir información en castellano, contacta con info@aules.net o llama al 93 532 56 78.

Contact

Welcome to the website of AULES School of Performing Arts in Barcelona.

Created in 2003, Aules trains future musical theatre performers and opens its doors to national and international professionals offering workshops and masterclasses regularly.

Aules also welcomes kids who want to experience a first approach into the arts. A reference place that adapts to your needs. To receive more information in English, please contact info@aules.net or call to +34 93 532 56 78.

Contacto

Bienvenido a la página web de la escuela de artes escénicas AULES situada en Barcelona.

Creada en el 2003, desde entonces hemos formado nuevos intérpretes especializados en teatro musical, abierto nuestras puertas a profesionales nacionales e internacionales para ofrecer cursos y masterclass del máximo nivel y acogido a niños y niñas que se inician con nosotros en el proceso de aprendizaje artístico.

Un centro de referencia con propuestas adaptadas a todas las necesidades. Para recibir información en castellano, contacta con info@aules.net o llama al 93 532 56 78.

Contact

Welcome to the website of AULES School of Performing Arts in Barcelona.

Created in 2003, Aules trains future musical theatre performers and opens its doors to national and international professionals offering workshops and masterclasses regularly.

Aules also welcomes kids who want to experience a first approach into the arts. A reference place that adapts to your needs. To receive more information in English, please contact info@aules.net or call to +34 93 532 56 78.