NOVES DATES! | Stage de Dansa amb Juanjo Hinojosa i Thérèse Lorenzo

Neix el primer Stage de Dansa amb Juanjo Hinojosa & Thérèse Lorenzo organizat per Aules. Una proposta interdisciplinària pensada per a descobrir, entrenar i potenciar les teves inquietuds. Després de tots aquests mesos d’incertesa, proposem noves dates per el primer Satge de Dansa organitzat per Aules. Tindrà lloc del 10 al 12 d’octubre de 2020! La programació de l’Stage comptarà, en primer lloc, amb Thérèse Lorenzo – Dansa Contemporànea-, Juanjo Hinojosa –Latin Jazz– i finalment, les sessions de Cool Down a càrrec de Gemma Güell on et podràs relaxar, estirar i cuidar després de les teves classes i preparar el cos per al pròxim dia.

“Crec que mai arribem a ser tan sincers i humans com quan ballem…”
José Limón

> JUANJO HINOJOSA 

Nascut a Tarragona, comença la seva formació de dansa com a ballarí esportiu de saló amb professors Espanyols, Italians i Belgues. Campió i subcampió en diverses ocasions del Campionat d’Espanya. També representa a Espanya en diversos campionats internacionals a tot Europa. Després d’aquest període es forma com a ballarí de Jazz i Contemporani a Londres, Espanya i Alemanya. A més, fa algunes col·laboracions com a ballarí en televisió, cinema, musicals, òperes i diverses companyies de dansa a Espanya i Alemanya. Com a coreògraf ha treballat per a “TUI Cruises” a Berlín, per als shows “Romanç & Dance”, “Deutsch Rock show”, “Zeitreise” i per a grans firmes com MERCEDES, ASUS, LOREAL, CREU ROJA, BOUNCE TPA Angola, NIVEA, DECATHLON… També ha coreografiat el vídeo musical “Amor Robotico” per Coreon Du “Shock Entertainment” a Miami. Com a professor de dansa fa classes regulars i tallers internacionals de dansa per tot Alemanya, Suïssa, Àustria, Londres (Regne Unit), Bolzano, Milà (Itàlia), Luanda (Angola) i Madrid, Barcelona, Menorca i Tarragona.

Fes una ullada al que proposa!

> Coreògraf

Aquí podeu veure a Juanjo Hinojosa en acció.

> Latin Jazz

Aquí podeu veure a Juanjo Hinojosa en acció.

LATIN JAZZ

El Latin Jazz és conegut com una de les formes estètiques que sintetitza amb la cultura Llatinoamericana. D’aquesta manera, amb la immigració dels llatins especialment Cubans als Estats Units, principalment a Nova York, s’origina una fusió de música i dansa entre el conegut Jazz americà i els ritmes afro-cubans. Així, sorgeix el Latin Jazz que combina moviments i ritmes de merenga, salsa, mambo, lambada o samba amb tècnica de dansa jazz.

La classe començarà amb un escalfament, estiraments i insolacions corporals. En primer lloc, treballarem la tècnica de diferents ritmes afro-cubans fusionats amb tècnica de dansa Jazz a través de diferents diagonals i amb exercicis de coordinació i musicalitat. Finalment, acabaran amb una coreografia. La tècnica i moviments d’una classe de Latin Jazz són completament aconsellables sobretot, per millorar el nostre estil de qualsevol altra disciplina de ball i, gràcies al coneixement i pràctica dels variats ritmes afro-llatins, és més que recomanable per ajudar a millorar la musicalitat a l’hora de ballar.

 

> THÈRÉSE LORENZO 

Thérèse Lorenzo formada a França, ha format part de les comanyies de dansa contemporània “Claudie Simon” (Marsella), “Dora Feilane ( Aix en Provence), “Rui Horta” (Lisboa) i “Metros” de Ramón Oller desde el 1991 fins al 2001. Participa en diferents Gales de dansa amb Ramon Oller i Keith Morino a diferents ciutats (Madrid, Zaragoza, Jerez de le Frontera, …). Com a docent ha format part de l’equip docent del CAD a Sevilla, a més de ser cap de departament i professora de l ́Institut del Teatre (2006-2013). Com a coreògrafa juntament amb Lluís Pascual participa a “La jeunesse d’Europa danse en Avignon” i guanya el primer premi del concurs coreogràfic de Salt. Amplia els seus coneixements amb formació en Stott pilates i actualment dirigeix el seu propi centre.

Aquí podeu veure a la Thérèse en acció.

DANSA CONTEMPORÀNIA

La tècnica de base utilitzada en la classe serà la tècnica J.Limón.
Aquesta, ajuda a desenvolupar una àmplia gamma d’expressió dramàtica i musicalitat en la dansa; emfatitza els principis orgànics de recuperació i caiguda, de suspensió i successió, el moviment de la respiració en el cos i la dinàmica del pes del cos durant el procés creatiu del moviment.
En la tècnica Limón és essencial desenvolupar consciència sobre les sensacions que se senten durant el moviment. Limón emfatitza la qualitat i els sentiments en el moviment.
D’aquesta manera, l’ús conscient de la respiració és clau per generar moviment. Així, es permet que el moviment flueixi d’una manera contínua i que s’iniciï des del centre del cos. Es presta molta atenció als moviments de el tors, braços i mans.
En primer lloc, la classe s’iniciarà amb un escalfament basat en fomentar la consciència corporal, la llibertat articular, la flexibilitat de la columna i el treball del «core».
Es complementarà amb exercicis tècnics enfocats al control del cos, potència muscular i qualitat de moviment.
L’última part es dedicarà a diagonals i una variació amb la finalitat de desenvolupar tot el treball anteriorment citat i ajudar a cada alumne/a a desenvolupar un moviment expressiu.

 

> GEMMA GÜELL

Es forma com a ballarina a l’Institut del Teatre de Barcelona i posteriorment passa a formar part de la companyia jove IT Dansa. Durant el període a IT Dansa treballa peces de prestigiosos coreògrafs com: Ohad Naharin, Alexander Ekman, Rafael Bonachela, Jiri Kylian, Nacho Duato, Gustavo Ramírez i Stijin Celis. És també durant aquesta època on es comença a interessar per la coreografia. Aquesta inquietud la porta a ampliar els seus estudis al Conservatori Superior de Dansa María de Ávila de Madrid, on es gradua en l’especialitat de coreografia i realitza les seves pràctiques Batsheva Dance Company i Dantzaz Konpainia. Durant la seva trajectòria com a ballarina ha treballat amb companyies com: CienfuegosDanza, Camara Lucida, entre d’altres. En l’actualitat treballa a la companyia Thomas Noone Dance i dona classes de dansa clàssica i contemporània a Barcelona.

> COOL DOWN

Les sessions de “Cool Down” ens ajuden a acabar les pràctiques de dansa de manera saludable, a finalitzar el dia de manera conscient i activa, i a preparar el cos per al dia següent. Per tant, ens ajuden a relaxar i a baixar el ritme a diversos nivells: Cardiovascular, muscular i mental. Així com és molt important escalfar i preparar el cos abans de ballar, és igual d’important saber baixar el ritme adequadament i no parar de manera brusca.
Per tant, d’aquesta manera ajudem a reduir enrampades i contractures musculars, i a accelerar la recuperació cardiovascular després de l’exercici, i per tant el cansament.
Així mateix, és el millor moment per guanyar flexibilitat, i també per dirigir una “mirada” a l’interior i fer-nos més conscients del nostre cos i el nostre estat.

Stage Dansa amb Juanjo Hinojosa & Thérèse Lorenzo

> Quan – NOVES DATES !
del 10 al 12 d’octubre de 2020

10.00 h a 11.30 h      > CONTEMPORANI

12.00 h a 13:30 h     > LATIN JAZZ

13.30 h a 14.30 h     > COOLD DOWN

> Preu

Tria les opcions i el pack que més t’interessi:

Full Stage | 2 disciplines + Cool Down | 150€

Stage |  2 disciplines | 130€

Medium Stage |  1 disciplina + Cool Down | 95€

Teaser Stage |  1 disciplina | 75€

> On
Aules · Arts Escèniques

 

¿Necesitas ayuda?